Friday, March 25, 2022

Kriget mot terrorismen uppsats

Kriget mot terrorismen uppsats



Bibliografi Campo, Juan E. Därför, krig mot terror uppsats, det långsiktiga målet för U. Sådant ingripande har historiskt visat sig skapa mer skada. Argumentet angående massförstörelsevapen var en av de mest argumenterade punkterna; men det var mycket debatt om huruvida dessa påstådda massförstörelsevapen ens existerade Iraq Survey Group Cincinnati, OH: Atomic Dog Publishing. USA:s förutseende självförsvar mot terrorister Internationell lag Uppsats Inledning Amerikas förenta stater har drabbats av olika terroraktioner under de senaste tre decennierna [1]. War While the United States of America Ord: Längd: 2 sidor Dokument Kriget mot terrorismen uppsats Term Paper:





Liknande ämnen



Och det finns de som går så långt att de skyller på problemen i Pakistan. Verkligen, krig mot terror uppsats, […]. Inledning USA har drabbats av olika terroraktioner under de senaste tre decennierna [1]. Det militära engagemanget i Afghanistan och Irak var en jakt på terrorism: USA:s inblandning i Afghanistan började med terrorattackerna mot New York den 11 september krig mot terror uppsats Washington, krig mot terror uppsats, D. som förde världen samman i enighet mot ett globalt hot från Usama bin Ladin och al-Qaida. USA tillfrågades av […]. Gränskontroller är åtgärder som vidtas av ett land eller flera länder för att övervaka dess gränser för att reglera förflyttning av människor, djur och varor.


De krig mot terror uppsats om terror visar att det straffrättsliga systemet står inför många etiska hinder när det gäller terrorism och bekämpning av terrorism. Professionella inom denna specialitet kommer att möta många beslut som kommer att testa deras moraliska värderingar som kan bestå av medborgarnas säkerhet, frihet, integritet och till och med deras mänskliga rättigheter. Etiskt beslutsfattande spelar en viktig roll […]. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Mest populära essäämnen om War on terror utarbetade av vår krig mot terror uppsats. USA:s förutseende självförsvar mot terrorister Internationell lag Uppsats Inledning Amerikas förenta stater har drabbats av olika terroraktioner under de senaste tre decennierna [1].


Jämförelse mellan Afghanistankriget och Irakkriget Det militära engagemanget i Afghanistan och Irak var en jakt på terrorism: USA:s inblandning i Afghanistan började med terroristattackerna den 11 september mot New York och Washington, D. Förvar av misstänkta terrorister Gränskontroller är åtgärder som vidtas av ett land eller flera länder för att övervaka dess gränser för att reglera förflyttning av människor, djur och varor. Kriget mot terrorismen Kriget mot terrorismen visar att det straffrättsliga systemet står inför många etiska hinder när det gäller terrorism och bekämpning av terrorism. Hittade inte papperet du letade efter? Vilket ämne som helst. Betala om du är nöjd.





boktjuvuppsats



Dessa 22 medlemsländer har en sammanlagd befolkning på miljoner och ockuperar 5. Begreppet förbundet har sitt ursprung i riterna när de tänkte använda arabländer mot axelmakterna under andra världskriget. avsikten förverkligades inte förrän i mars efter kriget. Förbundets oro vid den tiden var att befria koloniserade arabländer och att förhindra den judiska minoriteten i Palestina från att förvandla den till... Bibliografi Associated Press Staff Why War? Arabförbundets chef varnar U. Mot ett större krig. Opartisk Press. Profil: Arabförbundet. BBC co. stm Bhadui, A. Arabförbundet slår på sig själv. Asia Times: Asia Times Online Ltd. html Bush, G. Anmärkningar om situationen i Mellanöstern. Sammanställning av presidentdokument. Regeringstryckeriet: Gale Group.


Att besegra islamisk terrorism Enligt Chan, i sin artikel "Besegra islamisk terrorism," för att vinna kriget mot terrorismen,. måste föra en kamp om hjärtan och sinnen hos människor som lever i den muslimska världen, inte bara utkämpa striden på nivån av en militär konflikt. En till stor del negativ uppfattning om U. I Mellanöstern har det antänt radikalismens bränder och utan att motverka det tänkesättet U.S. kommer alltid att bekämpa radikala fundamentalistiska grupper, även om det framgångsrikt besegrar alla medlemmar i Al Qaida. Men U. måste också vara medveten om det faktum att för att bygga förtroende måste det nå ut till muslimska moderater.


Fysiskt har ansträngningarna att besegra terroristgrupper på kort sikt varit mer framgångsrika än långsiktiga ansträngningar Chan Den islamiska världen har varit svår för U. Att förstå eftersom det inte är monolitiskt även om det är... Referens Chan, W. Att besegra islamisk terrorism. USAWC strategiforskningsprojekt. Fiendekombattanters rättigheter har rättigheter som fiendens kombattanter har när de är i USA:s förvar? hatten är krigsreglerna i det avseendet enligt Genèveöverenskommelserna? Denna artikel använder vetenskapliga publikationer för att undersöka de ovan nämnda viktiga frågorna.


Helt klart U. försök till rättskipning med avseende på fiendens kombattanter - ett påhittat begrepp som inte hade någon juridisk status förrän High Court accepterade det - har misslyckats totalt. Bilden av USA, världens mest synliga demokrati, har besudlats av den fortsatta sagan om hur fiendens kombattanter har behandlats. Rättigheterna för fiendens stridande fångar i Guantanamo President Obama lovade under sina första dagar i ämbetet att han skulle arbeta för att stänga interneringsanläggningen i Guantanamo Bay inom ett år - men den planen har inte fungerat för presidenten. Så sent som den 23 februari, Obama... Verk som citeras Cutler, L. Enemy Combatants and Guantanamo: The Rule of Law and Law of War Post Frakt, D.


Persuasion in Civil Rights Advocacy: Lessons Learned in Representation Guantanamo Detainees. Michigan State Law Review, 4 , En annan rädsla för MD-spridning var genom sovjetisk "kompetensflykt. För det första har de flesta kemiska och biologiska forskare som lämnade Sovjetunionen emigrerat till USA, Storbritannien, Israel och Tyskland för kommersiella jobb. För det andra finns det inga bevis som tyder på att forskare omväxlande har åkt till Libyen, Syrien, Nordkorea eller Irak för att sälja sin vapenexpertis. För det tredje, några... Verk Citerade Ackerman, Spencer. Men Vita huset kommer inte att svara på en enkel ja-eller-nej-fråga om permanenta baser, och situationen blir värre.


Så Pentagon Brass planerar - och bygger - för mycket långa sträckor. Amerikansk politik och islam; Attacken mot Irak kommer att skada kriget mot terrorismen. Cohn, Marjorie. Detta verks uttalade problem åtgärdas effektivt eftersom det leder läsaren till en logisk slutsats att problemet med terrorism är ideologiskt snarare än militärt och sekulärt och att Väst och Mellanöstern i sitt kollektiva förnekande av förändring skapar ännu större konflikt och faktiskt mata extremismens eld, å ena sidan genom hårdhänt agerande och å andra sidan genom passivitet och skuld utifrån. Den tunga betoningen av "kriget mot terrorismen" som ett som på något magiskt sätt kan lösas genom ett sekulärt och militärt ingripande från väst är inte bara irrationellt utan det är kontraproduktivt genom att det helt enkelt upprepar långvarigt hat mot väst som aggressivt och hotar livsstilen i den islamiska världen.


Syftet med artikeln att kalla båda sidor till en mer logisk handlingspunkt är mycket tydlig och logiskt... Dessutom finns det ingen forskningsbas för denna artikel, eftersom den mestadels är opinionsbaserad, utan avsikt att undersöka en hypotes, utan snarare ange en för andra forskare och experter att börja med. Arbetet fokuserar en hel del direkt uppmärksamhet på en enskild aspekt av terrorism som det enda globala hotet, ur denna synvinkel kan arbetet betraktas som makroanalytiskt. Resultaten av detta arbete är återigen begränsade eftersom det till stor del är ett opinionsarbete som betonar logiska resultat från en expert i ämnet.


Sammanfattningen av artikeln kan återigen demonstrera huvudpoängen i arbetet, genom att visa genom ett logiskt flöde att källan till problemet med islamisk extremism endast kan hanteras vid den källan, och först efter att regionen har erkänt ett sådant hot som både intern och global, och slutar associera alla sjukdomar, på en ideologisk och politisk nivå med västvärldens nuvarande och historiska interventioner. Anthony B. ar om terrorism vs. The Bill of Rights För att på ett bekvämt sätt utnyttja rädslan för ytterligare en terroristattack, har USA:s försvarsdepartement och andra grenar av den federala regeringen infört en rad säkerhetsåtgärder sedan september. Den mest anmärkningsvärda av dessa är den så kallade USA PATRIOT Act HR , godkänd i oktober av Den jättestora akronymen står för "Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to intercept and obstruct Terrorism.


PATRIOT Act tillåter avlyssning utan domstolsbeslut, utvisning av lagliga invånare i USA baserat på enbart misstanke, hemliga husrannsakningar av medborgarnas kontor och hem och en mängd andra invasiva åtgärder. Många av de tillåtna handlingar som ingår i U. PATRIOT Act är diskriminerande. Uppenbarligen finns det inget "patriotiskt" med att kränka rättigheterna i det fjärde tillägget eller frånta vanliga medborgare deras grundläggande medborgerliga friheter. I namnet…. Verk Citerade Herman, Susan. Patriot Act och U. Justitiedepartementet: Att förlora balansen? 3 december, McCulagh, Declan. Oktober html Mueller, Robert S. 11 februari, htm Shapiro, Steven R. 3 oktober, Diplomati: Att upprätta sunda diplomatiska förbindelser med andra nationer är ett viktigt verktyg för att garantera en säkrare nation med fred.


I ansträngningar som syftade till att förbättra de diplomatiska förbindelserna med vissa länder i Mellanöstern som Pakistan, inledde USA strategier för att kyla fientligheterna med dessa länder. Under en lång period har vissa länder i Mellanöstern betraktats som nationer som sponsrar terrorism, särskilt mot USA. Denna uppfattning har alltid bidragit till diplomatiska fientligheter mellan USA och dessa länder. Diplomati är ett effektivt sätt att bekämpa terrorism som ger positiva resultat. Till exempel, förbättringen av diplomatiska förbindelser mellan U. Och Pakistan har förändrat den offentliga bilden av USA.


USA har också fortsatt att stärka vänskapsbanden med de flesta av sina vänliga och ovänliga nationer som Sydkorea, en hårdliner i sitt försök att utveckla kärnvapen. Pågrund av…. Citerade verk: Beinart, Peter. Time Inc. Kessler, Glenn. Tar bort Nordkorea från listan över terrorism. The Washington Post Company, 12 okt. Taylor, Francis X. org, nov. Inte ens regeringar som stödde användningen av våld, framför allt Storbritannien, stödde inte regimbytet. position, författaren Robert J. Lieber motiverar de amerikanska politikernas förebyggande och förebyggande våldsanvändning: "militant islamisk terrorism plus massförstörelsevapen utgör ett hot och kräver att vi ändrar vårt sätt att tänka på förebyggande och till och med förebyggande användning av våld.


tjänstemän som den primära orsaken till att invadera Irak i mars, bekräftar författaren att "trots efterföljande blodsutgjutelse, kaos och uppror var tillgripande av våld mot Saddam Hussein ett mindre ont på grund av det farliga långsiktiga strategiska hot han utgjorde mot regionen och till dig. nationella intressen" Lieber, inledning. Därför kan det hävdas att att åberopa humanitära skäl för att invadera Irak i själva verket var en förevändning för djupare, mer djupgående regim och politisk förändring... Vad var syftet med terrorbekämpningsoperationen i Afghanistan? Eftersom USA saknade ett adekvat iSTART-ramverk för att bekämpa terrorismen i Afghanistan, blev resultatet...


Detta inträffade inte, och det var i själva verket en brist på strukturen och styrkan i den strategiska plan som fanns på plats. Detta bekräftar vidare det som anges i svaret på PM; omstrukturering behövdes. Det behövdes kombinerade styrkor, bättre utbildning och insatser till stöd för militären behövdes. Mest av allt fanns och finns det fortfarande ett behov av återförening av krafterna. Promemorian diskuterar vikten av att krafter går samman och stödjer och upprätthåller FN:s åsikter och dess principer, inte bara skulle detta ge alla inblandade ett mer globalt perspektiv det kommer också att ge alla parter en möjlighet att fokusera sina initiativ unisont. Det finns ett behov av enande, stöd, förstärkning av militär moral och olika andra initiativ.


Ett nytt perspektiv är alltid ett bra första steg. eference Smith, D. Din 16 oktober, Memo e: Global War on... Referens Smith, D. Din 16 oktober, Memo Re: Global War on Terrorism. Memo, s. Contemporary Political Issue: The War on Terror Introduktion Den 20 september, president George W. Bush föreslog det nya Office of Homeland Security för att hjälpa till att konfrontera ett nytt hot mot nationell säkerhet i det första steget av det som blev War on Terrorism Select Committee on Homeland Security, även om president Trump drev en kampanj för att få ut amerikanska soldater från Mellanöstern och Genom att låta andra länder hantera ISIS-hotet har retoriken om kriget mot terrorismen från Vita huset fortsatt i oförminskad styrka, med siktet inställt...


Det är svårt att konstatera att den nationella säkerhetsapparaten underpresterar när man har tydliga statistiska resultat: inga attacker de senaste fem åren. Detta betyder att något måste fungera på fulla parametrar där och att informationssamhället också samarbetar med de i andra länder för att få dessa resultat, attackerna som planeras för London och stoppas är ett bra exempel i denna mening. Å andra sidan är ett motargument till detta uttalande att kriget inte är mot nationell terrorism: det är ett globalt krig mot global terrorism, U.S.


har lovat att utplåna terrorism på global skala och detta, som visas i artikeln, ger ännu inte fullständiga resultat. Attentaten i London och Madrid är faktiskt ett bra exempel i denna mening, om vi bara tar hänsyn till några av de viktigaste fallen av extremistisk arabisk terrorism. När det gäller…. Bibliografi 1. Utrikespolitik och Center for American Progress. Terrorism Index. html Utrikespolitik och Center for American Progress. På Internet kl. Fallout En del av kommentatorerna har tagit strid med det sätt på vilket den federala regeringen nekade misstänkt terrorist rättegången enligt lag enligt konstitutionen.


Regeringen beställde till och med upprättandet av en tortyrkammare i Guantanamo Bay. Detta innebär en grov kränkning av mänskliga rättigheter och medborgerliga friheter. Det finns en annan klausul i patriotakten kallad "förbättrade övervakningsprocedurer", som tillåter federala myndigheter att samla in utländsk underrättelse genom att bryta mot brandväggar för "terroristnationer". En del av forskare hävdar att nyckelaktörer inom oljeindustrin manipulerade USA för att föra krig mot Afghanistan. Enligt en artikel som publicerades på BBC World Service i december var avrättningen av Saddam Hussein obefogad. Statsvetare tror att en kartell av multinationella oljebolag ville kontrollera oljan i...


Van Bergen, J. Luca, B Amerikansk utrikespolitik och global styrning, i A. Gobbicchi ed. Oxford University Press. ar i Afghanistan Efter att terrorgruppen al Qaida attackerade USA den 11 september skickades den amerikanska militären till Afghanistan för att attackera talibanerna och förstöra deras styrande position. Talibanerna blev USA:s måltavla. eftersom de hade låtit Usama bin Ladin använda sitt land som träningsplats för terroristaktiviteter riktade mot USA. är nu fast i vad som verkar vara ett ovinnligt krig mot talibanupprorsmän som korsar gränsen från Pakistan. Dessutom finns det militanter i Afghanistan som motsätter sig att utländska trupper vistas i deras land, och de har tydligen anslutit sig till rebellerna och fortsätter att bekämpa de amerikanska och NATO-styrkorna i Afghanistan.


Denna artikel går igenom de historiska och samtida orsakerna till kriget i Afghanistan och kritiserar de positiva och negativa resultaten av U.S.A. engagemang i... Verk Citerad Associated Press. Självmordsbombare dödar tillbedjare i Afghanistan. Detta är en artikel som lyfte fram det pågående våldet i Afghanistan, närmare bestämt den ökända självmordsbombare situationen, där en radikal islamisk terrorist är villig att spränga sig själv för att döda andra. I det här fallet dödade människorna tillsammans med andra muslimer -- värre än, han dödade människor som lämnade en moské efter deras gudstjänster -- men budskapet till världen var tydligt detta: NATO och U.


närvaro i Afghanistan kommer aldrig att stoppa terrorister från att göra vad de vill när de vill göra det. Baktash, Hashmat och Magnier, Mark. Självmordsbombning i Kabul dödar så många som 13 amerikaner. Los Angeles Times. styrkor tvingades operera på marken och riktade operationer planerades mot talibanerna och al-Qaida-krigarna. Det var betydande individuellt planerade strider och skärmytslingar mellan U. armén och talibanerna, vilket ofta resulterade i stora förluster för båda sidor. En taktik som talibanerna ofta använde under sådana förhållanden var självmordsattackerna och plantering av improviserade explosiva anordningar IED:er som lämnade soldaten med fordon förstörda. U. utnyttjade en irakisk motupprorsoperation i den afghanska regionen som resulterade i en viss förstärkning av förhållandena.


närvaro i Afghanistan, USA. skapade överenskommelser med många stridande stammar och fraktioner i den norra alliansen för att stärka enheten i dessa grupper som skulle ställas mot talibanerna. Dessa avtal syftade till att ta bort stödbasen från talibanerna och al-Qaida från det afghanska samhället... Referenser Coll, S. Spökkrig: CIA:s, Afghanistans och Bin Ladens hemliga historia, från den sovjetiska invasionen till den 10 september, Dreyfuss, R. Djävulens spel: hur USA hjälpte till att släppa lös fundamentalistisk islam. Metropolitan böcker. Giustozzi, en. Koranen, Kalashnikov och laptop: neotalibanernas uppror i Afghanistan. Columbia University Press. Jones, a. Endast tre val för afghanska slutspelet: kompromiss, konflikt eller kollaps: nedräkning till tillverkare är de mest påverkade eftersom de måste absorbera transportkostnaderna som bärs av transportörerna.


Detta resulterar ofta i en prishöjning som sänker vinsten. Företag som måste minska sina vinster säger upp personal vilket påverkar konsumenternas köpkraft. Dessa åtgärder skadar ekonomin på längre sikt eftersom de orsakar inflation och sätter press på regeringen att höja lönerna så att konsumenterna har råd att betala högre priser. Lönerna höjs aldrig med stigande priser så detta resulterar i att människor blir fattigare och det försvagar ekonomin. Arbetslöshet avskräcker människor från att köpa varor och ger lägre försäljning. Detta leder till fler uppsägningar och pressar ekonomin att gå ner. Bilindustrin har drabbats hårdast då bilförsäljningen har fallit på grund av de ökade oljepriserna. Konsumenter är försiktiga med att köpa stadsjeepar eftersom de förbrukar mycket bränsle.


SUV:ar bildar en... De ekonomiska kostnaderna för Irakkriget: en utvärdering tre år efter konfliktens början, NBER Working Paper No. Oljebyte. New Yorker Perry, George L. Kriget mot terrorismen, World Oil Market och U. Ekonomi, The Brookings Institution Behravesh, Nariman, Irakkrigsscenarier i februari, Global Insight. NYT Samtidigt rustar sovjeterna och dess afganistanska regeringsstyrkor för nationens fullständiga försämring sovjetiska tidningar rapporterar att vissa afghanska arméenheter har börjat plundra sina fästen och överlämnat dem till gerillan. VOA de sista sovjetiska trupperna flyger ut från Kabul, vilket avslutar en nioårig ockupation av Afghanistan före schemat. Muslimska rebeller inleder raketattacker mot Kabul timmar innan det slutliga tillbakadragandet.


BBC Värdet av de tidiga antagandena visade sig vara mycket verkligt, även om den sovjetkontrollerade regeringen kunde hålla nationen tills , trots många rebellförsök att ta över nationen, och särskilt Kabul. Återigen den 16 februari har U. lovar att fortsätta att stödja rebellerna och säger att det slutliga målet för stödet är, "afghanskt självbestämmande. Utrikesminister James Baker säger att sovjeterna bör hjälpa till med återuppbyggnaden av Afghanistan. NYT " Avhoppen av regeringstrupper till rebellstyrkor fortsätter, oförminskat. I ett…. Verk som citeras Chipman, Don. Corwin, Philip. Doomed in Afghanistan: A UN Officer's Memoir of the Fall of Kabul and Najibullah's failed Escape, New Brunswick, NJ: Rutgers University Press, Edwards, David B.


Före talibanerna: Genealogies of the Afghan Jihad. Berkeley, CA: University of California Press, Rogers, Tom. Det sovjetiska tillbakadragandet från Afghanistan: Analys och kronologi. Westport, CT: Greenwood Press, Det finns starka och övertygande argument som tyder på att genom denna påvisade inkompetens är många av terrorkomplotterna faktiskt möjliggjorda av vår organisation. Aaronson förklarade hur detta misslyckande skadar den praktiska tillämpningen av lagen. Han skrev "Med tre undantag var alla de högprofilerade inhemska terrorkomplotterna under det senaste decenniet faktiskt FBI-stick. undantagen är Najibullah Zazi, som var nära att bomba New Yorks tunnelbanesystem i september; Hesham Mohamed Hadayet, en egyptier som öppnade eld mot El-Al-biljettdisken på Los Angeles flygplats; och misslyckade Times Square-bombaren Faisal Shahzad.


Förslag för framtiden En ny vision för denna avdelning behövs desperat. Det är också uppenbart att denna organisations ledararm inte demonstrerar... Referenser Aaronson, T. Informanterna. Mother Jones, oktober Eric Holder, Obamas albatross. Washington Post, 10 okt html USA:s justitiedepartementet. Uppdragsbeskrivning. Visad 2 april Kriget mot terrorismen Terrorism har alltid funnits i samhället, men sedan delarna av hur det hanteras har förändrats i viss mån. För att förstå hur det har gått till är det viktigt att noggrant titta på terrorismens historiska händelser. Dessa händelser var betydelsefulla eftersom de orsakade allvarlig skada på ett antal människor och strukturer, men de har också betydelse eftersom de ger en tidslinje för hur saker och ting har förändrats och hur terrorism – och svaren på den – har utvecklats under åren Coaty , Eftersom terroristerna har fokuserat på att göra olika saker, har de människor som är tränade att svara på terror också ändrat fokus.


Det är båda dessa sidor av terroristfrågan som måste undersökas för att ge en korrekt förståelse för vad terrorism gör och hur de som bekämpar den och kämpar mot den... Referenser Coaty, P. Förstå kriget mot terror 3:e upplagan. IA: Kendall Hunt Publishing. Krig Medan USA under de senaste decennierna har bibehållit sin överlägsenhet gentemot andra nationer när det gäller politisk inflytande, finns det en viss obalans i makten inom världens geopolitiska system som gör att nationer blir förbittrade. USA började sitt kontroversiella styre efter andra världskriget och ändå var det Vietnamkriget som fullbordade rollen i oetisk representation när det gäller militär och politisk makt. Vietnamkriget utkämpades på grundval av frihet, demokrati och behovet av att hindra spridningen av kommunismens ondska.


Tidens slogan var att om spridningen av kommunismen inte stoppades, skulle Amerika snart förlora sin frihet och demokrati världen över skulle utplånas. Dessa ord kan tyckas dramatiska för det rationella sinnet men för att verkligen förstå stämningen på den tiden sådana ord... Referenser Potter, Paul. Oxford University Press, Smith, Ted. Propaganda: A Pluralitic Perspective New York: Praeger, krig mot Irak, och överväger om U. politik gentemot Irak kan segra, genom en analys av åtta aspekter av denna politik: internationell handel; massförstörelsevapen; demokratisering; kriget mot tyranni vs.


Gripen efter olja; taktiken "chock och vördnad" som användes i början av kriget; U. yrke vs. befrielse; om den nya regeringen i Irak kommer att ledas av Irak eller om Irak kommer att bli en marionettstat; och Operation Iraqi Freedom. Analysen görs med hjälp av en fördjupad litteraturgenomgång, med relevant statistiskt stöd vid behov. Det visar sig att kriget mot Irak grundades på falska premisser och att det nuvarande U. Politiken gentemot Irak är inte hållbar för det irakiska folket och inte heller för Förenta staternas ära.


Inledning Kriget mot Irak som vissa skulle hävda var en illegal invasion av Irak, eftersom det skedde utan hänsyn... Vietnamkriget ger möjlighet att lära av historien. Tyvärr verkar det som om möjligheterna att lära av Vietnam hade förslösats när kriget mot terrorismen började på allvar efter den 11 september, till exempel Vietnamkonflikten började som en diplomatisk fars. Som Young uttrycker det, "Lyndon Johnson och obert McNamara skapade illusionen att attacker mot Nordvietnam var alternativ till krig snarare än själva kriget", p. Bomber användes som en mörkt ironisk form av diplomati. Därför är en av de viktigaste lärdomarna från Vietnam att USA måste vara mer ärliga och raka i sin användning av våld. Användning av våld kan inte maskeras som en form av diplomatiska förhandlingar.


Referenser Donovan, D. Synpunkt: Lärdomar mot uppror från Vietnam. Katulis och Juul hjälper till att sätta Iraks trevande ställning i perspektiv när de säger att Iraks ledarskap fortfarande är splittrad på grund av ett utkast till SOF Katulis och Juul, online. Den irakiska regeringen måste rösta med två tredjedelars majoritet för deras stöd för en plan Katulis och Juul. Detta kan vara svårt att uppnå när skåpet är uppdelat efter religiösa sektlinjer. Det är också kanske första gången sedan det irakiska folkets val av kabinett som de var tvungna att lägga en sådan samordnad tonvikt på sitt beslutsfattande, för när det väl fattats finns det ingen återvändo från det beslutet som skulle kunna leda till att U.


dra sig ut ur Irak med början nästan omedelbart. Vad som följer kommer att besvara frågan om huruvida Irak är beredd att stå på egen hand mot den islamiska fundamentalistiska extremismens krafter. Att lämna Irak kan se det bli omöjligt att återta... Som Hanson påpekar behöver jihadisterna inte stridsflygplan, en flotta eller ens stridsvagnar för att vinna sitt krig mot västra Hoover Institution, Hanson, online. Deras verktyg är terrorism, och även detta verkar vara en av aspekterna av krigföringens nuvarande och framtida karaktär som människor väljer att inte erkänna.


Terrorismens mål är inte att förstöra byggnader, även om förstörelsen av byggnader som inträffade den 11 september, verkligen främjar deras arbete; det är snarare att orsaka en störning av ekonomin, att skapa politisk splittring, världsomspännande, att ingjuta en rådande atmosfär av rädsla och panik, och att fälla samhället som är målet för terrordåden. I detta avseende, när vi undersöker var Amerika är idag och var resten av världen är när ekonomierna kollapsar runt oss, kan det vara rättvist att säga att jihadisterna vinner sitt terrorkrig.


Vem skulle ha trott, som Hanson så kortfattat hävdar, att en värld mitt i de tekniska framstegen där världen står i dag skulle kunna bringas på knä av terrorister som effektivt har förslavat de friheter som den har tagit Amerika och dess allierade efter andra världskriget hundratals år att uppnå? Idag kan tecknad satir som skildrar islamiska extremister förbjudas - inrättande av det islamiska fundamentalistiska målet att förbjuda idéer och bilder; orden "krig mot terrorismen" har skenbart lagts åt sidan eftersom de har blivit alltför psykologiskt betungande för allmänheten - vilket instiftar det islamiska fundamentalistiska målet att förbjuda ord från språket; och andra exempel på att ge sig in på terrorismens tyngd som citeras av Hanson Hanson, online. Jag upprepar Galbraith och frågan måste ställas: "Är det här en seger?


com, Galbraith, Peter, GBlog. säkerhet, utan om internationell säkerhet. Källa 7 från Google: owman, Karlyn, U. alla, pubID. Källutvärdering: Artikeln ger en väldokumenterad inblick i den allmänna opinionen i U. angående kriget i Irak. Källa 8 från Google: Minskad offentlig aptit för militärstyrka och olja från Mellanöstern Fem år senare Källutvärdering: En artikel baserad på opinionsundersökningar angående folkets åsikter om kriget i Irak. Källutvärdering: Artikeln behandlar terrororganisationen al-Qaida och de förändringar på detta område som kriget i Irak och Afghanistan medförde.


Källutvärdering: Artikeln analyserar beslutsfattandet... html; Fletcher, Michael a. ar om terror Mot slutet av den första veckan av kriget mot Irak var allmänhetens stöd för kriget fortsatt starkt. För många människor lämnar Saddam Husseins agerande och underlåtenhet att följa vapeninspektioner att USA inte har något annat val än oskriven militär aktion. Den syndikerade krönikören Mona Charon upprepar dessa argument när hon hävdar att Saddam Hussein fortsätter att hamstra massförstörelsevapen. Till och med FN-inspektör Hans Blix, hävdar hon, sa att Irak har misslyckats med att tillhandahålla bevis för att deras lager av vapen har förstörts Charon. Charon tror att medan muslimska regimer i Pakistan, Saudiarabien och Egypten "främjar våld och religiöst hat" Charon.


Men även i jämförelse med sina grannar är Irak extremistiskt och hänsynslöst. Den har sponsrat terroristgrupper och har visat sig vara en bitter fiende till USA. Slutligen hävdar Charon att avväpning av Irak är avgörande inte bara för... Verk Citerade Charon, Mona. 18 februari - 3 mars, ProQuest Database. Matthews, Jessica Tuchman. 9 februari, B. Lewis' Islams kris På sidan av The Crisis of Islam säger Bernard Lewis: "Det råder ingen tvekan om att grunden för Al-Qaida och de på varandra följande krigsförklaringarna av Usama bin Ladin markerade början på en ny och olycksbådande fas i både islams och terrorismens historia. The Crisis of Islam undersöker ursprunget till islamisk fundamentalism och dess dödliga tillämpning som terrorism. Attackerna den 11 september gjorde amerikaner mer medvetna än någonsin om hotet från anti-amerikanska känslor, ett hot som fanns långt före Al-Qaida.


I sin bok ger Lewis flera insikter om islams nuvarande sociala och politiska kris. Först beskriver författaren hur den islamiska kulturen blomstrar, och noterar särskilt dess teokratiska grunder. Den teokratiska grunden för islamisk kultur och religion tillåter... Verk som citeras Lewis, Bernard. Islams kris: heligt krig och ohelig terror. New York: The Modern Library, så är helt enkelt inte fallet. Trupper dras ut och ersätts med legosoldater. Genom att använda en sådan bedräglig taktik som att prata om det där -- "Jag kommer att ta hem trupperna" ett av Obamas kampanjlöften -- luras den amerikanska allmänheten om politikers planer. Politiker köps och säljs i stort av lobbyister från det militärindustriella komplexet såväl som av den israeliska lobbyn som AIPAC.


Om amerikaner för fred inte kan luras av falska löften om att dra ut trupperna eftersom de vet att de bara ersätts av inhyrda legosoldater och oroligheter fortfarande främjas i Mellanöstern som en del av USA:s utrikespolitik, då luras amerikanerna till att tro att arabstaterna är fulla av terrorister och att Amerika inte är säkert om det inte ockuperar hela Mellanöstern. Som Howard Zinn konstaterar, "USA... Verk som citeras Joseph, Paul. Blir amerikanerna fredligare? MI: Paradigm Publishers, McCoy, Katherine.


Zinn, Howard. En makt regeringar kan inte undertrycka. SF: City Lights, Trots alla grafiska, uppfinningsrika detaljerade beskrivningar av det fysiska lidandet och den mentala ångesten Turner har utstått, är det i slutändan den klyschiga, metaforiska bilden av ett krossat hjärta som sänder det starkaste budskapet. Det borde krossa alla människors hjärtan att döda, och de som inte är känslomässigt slitna av att ta en annan människas liv är därför i grunden hjärtlösa. Det finns också en indikation i Here, Bullet, att det inte bara är hjärtat som inte fungerar i dödens och dödens lopp, utan också hjärnan. när Turner talar om "språngtanken gör vid det synaptiska gapet" symboliserar han språnget en persons sinne tvingas göra från att ha respekt för livet och medkänsla för mänskligheten för att plötsligt tro att det är okej att döda, lemlästa och tortera i namnet på ditt land.


Alltså ur Turners synvinkel, efter att ha varit... Works Cited Turner, Brian, "Here, Bullet" Here, Bullet, Alice James Books, Turner, Brian, "Sadiq" Here, Bullet, Alice James Books, Himes, Andrew, Voices in Wartime Anthology, citerad i Alice James Books. Kultur: En poet i trassliga stridslinjer i Irak; Massor av poeter beskrev första världskrigets fasor, men i moderna stridszoner är de ett sällsynt odjur. David Whetstone pratar med den amerikanske poeten Brian Turner, som tjänstgjorde i Irak. The Journal Newcastle, England. 17 mars, s. Han är mer intresserad av "saker" än vad dessa saker kommer att ge. Han körde in den i tallen, höll den nära och slog den försiktigt med yxans platta. Han hängde upp packningen på spiken. Alla hans förnödenheter fanns i packningen. De var från marken och skyddade nu" som citerats i Vernon. Men med tiden kan Nick hitta lite sken av sitt tidiga jag.


Han övervinner utmaningar och går framåt så gott han kan. Trots att han går i uppförsbacke genom bränd mark med en för tung ryggsäck är han nu på en bekant plats och glad över att vara här: Nick gled av sig packningen och lade sig i skuggan. Referenser Crane, Stepen. Röd emblem av mod. New York: Modern Library, Hemingway, Ernest. Big Two Hearted River. I Hemingway, Ernest. De kompletta novellerna om Ernest Hemingway. New York: Scribner's, O'Brien, Tim. Sakerna de bar. New York: Random House, Stewart, Matthew. Hemingway och första världskriget: Bekämpning av de senaste psykobiografiska omvärderingarna, återställande av kriget. Uppsatser om språk och litteratur. Många orsaker till kriget erbjöds av både USA och brittiska regeringar vid olika tidpunkter.


Under månaderna före kriget fanns det en uppsjö av skäl som gjorde det svårt att rationalisera och förstå exakt varför kriget var nödvändigt. Argumentet angående massförstörelsevapen var en av de mest argumenterade punkterna; men det var mycket debatt om huruvida dessa påstådda massförstörelsevapen ens existerade Iraq Survey Group En annan stridspunkt med kriget i Irak var huruvida det fanns rätta avsikter eller inte. Enligt många forskare och lekmän, som upprepades av Fishar och Biggar, fanns det ett allvarligt motstånd eftersom nedrustningen av Irak verkade bara vara början på en större byrå etablerad av U.


Rimlig övertygelse om att massförstörelsevapen fanns, för många, var inte tillräckligt för att... Verk som citeras American Unbound: the Bush Revolution in foreign policy. Washington DC. Biggar, N. Davis, N. Blod på våra händer: den amerikanska invasionen och förstörelsen av Irak. Shevin-Coetzee, M. The World in Flames: A World War II Sourcebook. Oxford: Oxford University Press. Snell, J. Andra världskrigets utbrott: Design eller blunder? Boston D. Carr, F. Carr, sid. Hickman, K. Hickman, sid. Corum, J. Corum, sid. Referenser Bassett, R. Författaren till den här artikeln, Victor David Hanson, säger att sedan tidigare tider har denna sorts maktskillnad funnits, och det är ett faktum att de andra har försökt bygga upp sin medfödda styrka och kraft genom att bara imitera Väst.


Detta kallas ibland för en typ av "militär parasitism", där de som var svaga ofta försökte stjäla eller köpa eller klona de västerländska vapen som de fann vara kraftfulla. Ett exempel på detta fenomen är Japan. Detta land hade ingen enhet för tillverkning av krigsmateriel, ingen organiserad flotta, men ändå lyckades hon besegra en ussisk armada under det postmoderna kriget. Den främsta orsaken till denna framgång var att Japan hade skickat tusentals av sina studenter till utländska universitet och till militära akademier för att studie, och detta resulterade i att man fick viss kunskap i... Referenser Best of Counter terrorism and Security" Counter Terrorism and Security International.


Åtkom den 17 januari, Clements, Kevin. Åtkom den 17 januari, Hanson, Victor Davis. Proportionalitet i krig Proportionalitetsprincipen i krig är något som är hett omstridd och omdiskuterad. Hur principen skulle kunna och bör gälla när det gäller svar på militär aktion eller aggression, förekomst eller möjlighet till civila offer och annat är alla överväganden när det kommer till proportionalitet i krig. Generellt sett är argumentet att det ska finnas överensstämmelse mellan en strejk och en kontrastrike. Uppenbarligen är tanken att vinna vilken konflikt som helst. Det finns dock gränser för detta tillvägagångssätt.


Till exempel, att svara på en kryssningsmissilangrepp med ett kärnvapenanfall kommer uppenbarligen inte att flyga. Det finns dock vissa tillfällen då proportionaliteten är grumlig och svår att ta reda på. Åtminstone kan det vara kontroversiellt. Det dubbla kärnvapenanfallet mot Japan under andra världskriget är ett exempel. Det sätt på vilket…. Bibliografi Brown, Davis. Academic Search Premier, EBSCOhost tillgänglig 5 maj, Även om denna fras har använts separat i förbigående för att beskriva en mängd olika syften, policyriktlinjer och åtgärder, är de stora stegen som gjorts specifikt under den direkta förklaringen av frasen mycket mer komplexa än bara ord.


Det finns två huvudmål för den nationella strategin för bekämpning av terrorism, som etablerades i Det kortsiktiga syftet med denna strategi är att få till stånd ett snabbt slut på al-Qaida-gruppen samtidigt som dess långsiktiga mål är att skapa en världsomspännande intolerans för någon form av terroristgrupper och deras medlemsförbund. Syftet med denna studie är att avgöra om målen för denna strategi och andra program i frontlinjen i kriget mot terrorismen har uppnåtts. För att göra detta måste vi först svara på en grundläggande fråga; vad exakt betyder kriget mot terrorismen? Vilka är oppositionen? Kan vi gå ut som segrare? Resurserna som undersöktes för att besvara dessa frågor kom alla genom att söka igenom EBSCOhost-arkiven samt Google Scholar.


Sökorden som användes var "War on terror" samt "American war on terror". Några av de resurser som används är; officiella dokument, rapporter, bokrecensioner, forskningsdokument, artiklar och pressmeddelanden. Denna studie tillämpar formatet för Storbritanniens Research Assessment Exercise. Redan från tidpunkten var den amerikanska regeringens grundläggande och avgörande mål den totala säkerheten för folket och landet. När det gäller kriget mot terrorismen, satte president Bushs regering upp sina mål på att förstöra al-Qaida och dess broder terroristorganisationer samt att upprätta demokratiska regeringar, vilket skulle minska deras operativa frihet.


Terrorism är inte en gigantisk fiende och den är inte helt inriktad på att få ner Amerika. Det är helt enkelt en radikal islamisk grupp, dess anhängare och sympatisörer samt länder för dess aktiviteter. Trots de massiva stegen mot att få ett slut på terrorn har forskning tydligt visat att huvudmålen med detta inte har uppnåtts och situationen har till och med förvärrats. Denna oförmåga från USA:s sida att uppfylla sina mål i detta krig kan kopplas till dess handlingar och regler som har sporrat fler och fler människor att vara sympatiska med terrororganisationerna och därmed gjort dem starkare.


Om USA vill få ett snabbt slut på detta är det avgörande att det får medborgarna att förstå hur demokrati fungerar, samarbeta med nuvarande Mellanösternledare med syfte att utbilda sitt folk om frihet och demokrati och hitta ett sätt att gör detta i linje med regionernas religiösa övertygelse. Del ett: Introduktion 1. Bakgrund- Ge en historisk information till läsaren Den 23 augusti förklarade Usama bin Ladin offentligt krig mot USA via en fatwa av islamisk grad. Den stora skillnaden mellan detta krig och de tidigare USA har varit inblandade i är att fienden i detta fall enbart hade religion som motiv. Nästan två år senare, exakt den 22 februari, gjorde Osama ännu en fatwa denna gång och uppmanade varje muslim att ta till vapen och mörda alla civila och militära amerikaner och deras vänner.


I augusti attackerade al-Qaida-krigare samtidigt de amerikanska ambassaderna i Kenya och Tanzania där de dödade över människor och skadade flera andra. Dessa kämpar trodde att de genom sina handlingar startade en jihad för att skydda sin tro. De har också uppfattningen att Amerika var de första angriparna i detta krig och hade landat det första slaget flera år före vedergällningen den 11 september där kapade flygplan kraschade in i World Trade Center och Pentagon. Amerika reagerade på denna attack genom att förklara krig mot al-Qaida och terrorism i allmänhet. I början av februari släppte den amerikanska regeringen under ledning av president Bush den nationella strategin för att bekämpa terrorism. Denna strategi ändrades i september Vad är det?


Den 20 september , medan man tar upp det kommer inte att sluta förrän varje terroristgrupp med global räckvidd har hittats, stoppats och besegrats. Mänskliga rättigheter i "kriget mot terrorismen". Även om de grundläggande målen för kriget mot terrorismen har eftersträvats kraftfullt, är historien om kriget flera år senare fylld av kontroversiella berättelser och obekräftade omoraliska handlingar. I och med att dessa berättelser om tortyr och andra olagliga handlingar blir vanliga i dessa dagar, har det funnits en växande agitation för ansvarsskyldighet som inte längre kan ignoreras. Attackerna orsakade istället ett globalt uppvaknande av terrorismens hot och ett samlat "krig mot terrorismen" inleddes med USA i spetsen.


Detta krig har involverat flera strider i länder i Mellanöstern som Irak och Afghanistan och tusentals har förlorat sina liv som ett resultat av detta[footnoteRef:2]. Den kortsiktiga aktionen innebär en total förintelse av al-Qaida. På detta sätt har USA och dess allierade i detta krig varit ganska framgångsrika i att avrätta och fängsla al-Qaida-ledare och soldater och har drivit gruppen under jorden. Därför är det långsiktiga målet för U. strategi är att främja en intolerant global atmosfär för terrorism och dess aktiviteter[footnoteRef:3]. Den identifierade vägen att ta för att förverkliga dessa mål är att uppmuntra demokrati i islamiska nationer. Detta drag kommer att få sanna progressiva ledare att ta makten och tillgodose de grundläggande behoven till de miljontals muslimer som djärvt har stått upp mot dessa terroristers handlingar men som fortfarande vill ha förbättrad levnadsstandard för sig själva och sina hushåll.


Goepner, Mätning av effektiviteten i USA:s krig mot terror.

No comments:

Post a Comment