Thursday, December 16, 2021

Uppsats om farliga sinnen

Uppsats om farliga sinnen



Mänskligt beteende kan bestämmas av intrapersonella faktorer, mellanmänskliga relationer, organisatoriska faktorer, samhällsfaktorer och offentlig politik, farliga sinnen uppsats. Sortera efter: Mest relevant Högsta betyg. Visa mer. Lärare måste hitta sätt att få kontakt med elever och farliga sinnen uppsats deras uppmärksamhet på ett sätt som skiljer sig från studenter i trevligare stadsdelar med mindre brottslighet. De kunde inte grundläggande engelska men allt eftersom filmen fortskred kunde de till och med analysera några av dikterna. Visa hela provet Ladda ner provet.





Våra tjänster



Utbildningssystemet i Amerika är en enda röra, farliga sinnen uppsats, och någon måste fixa det. Elever tycker att skolan är ointressant och hatar den. De går hellre med i gäng eller säljer droger än att studera eller lära sig av böcker eller traditionella klassrum. Att förbanna eller håna läraren är ofta normen, farliga sinnen uppsats, och disciplin finns sällan i fattiga stadsdelar, farliga sinnen uppsats. Tyvärr finns det farliga sinnen uppsats hjältar idag som är villiga farliga sinnen uppsats ta sig tid eller offra sig för att hjälpa samhället. Men det finns fortfarande några som är villiga att anta utmaningen, och när de hittas föds en film. Det här är berättelsen om Dangerous Minds, en film om utmaningarna för en okonventionell lärare.


Men även om skådespeleriet och rollbesättningen av filmen var utmärkt, var manuset orealistiskt. Dangerous Minds är berättelsen om en pensionerad amerikansk marinsoldat som blir en oortodox lärare som hjälper fattiga och missgynnade latinamerikanska och afroamerikanska barn. LouAnne Johnson, spelad av veteranskådespelerskan Michelle Pfeiffer, ansöker som lärare på Parkmont High School i Belmont, Kalifornien, där hon antas direkt. Men dagen efter kompenserar hon för det genom att komma till jobbet i en skinnjacka och lära dem asiatisk kampsport. De tyckte om det som droger men blev snabbt ointresserade igen när hon började undervisa i den traditionella läroplanen. Så småningom skulle hon försöka lära dem med hjälp av okonventionella strategier som höjde ögonbrynen bland konservativa skolmyndigheter. Tambourine Man av Bob Dylan blev det heta ämnet i hennes klass, som hon använde för att förklara metaforer och symbolik.


Hon mutade också dem till att delta eller uppträda genom att erbjuda belöningar som godis, höga betyg eller resor till nöjesparken. LouAnne blev också inflytelserik i sina elevers personliga liv, farliga sinnen uppsats. En av hennes elever, Callie Roberts, som är mycket intelligent, blir plötsligt gravid och hoppar av skolan; så LouAnne försöker övertala henne att återvända. Johnson gör också personliga besök hos Raul Sanchero, som är inblandad i gängvåld, och försöker motivera sin utbildning genom att besöka sin familj och äta middag med honom. Tyvärr en av hennes superegoistiska elever, farliga sinnen uppsats, Emilio Ramirez, eftersöks av en ex-con-con.


Hon försöker skydda Emilio, men skolan bryr sig inte; så han dödas till slut. Trött på sin prövning efter ett års undervisning meddelar hon att hon slutar. Hennes okonventionella tuffa kärleksbeteende var underhållande. Hon var karismatisk, rolig, passionerad och driven i sin önskan att lära ut och göra skillnad i livet för de mindre lyckligt lottade. Hon gör kvinnor och lärare stolta över att vara de de är. Rollbesättningen av de andra karaktärerna var också enastående även om de var okända skådespelare. De var väldigt duktiga. Bruklin Harris spelade rollen som Callie Roberts.


Renoly Santiago spelade ut Rauls rader. Antagonisterna i form av Courtney Vance som George Grandy, en skolmyndighet, tillsammans med Robin Bartlett som Carla Nichols, en annan konservativ, verkar träffande. Manuset verkar dock för sagolikt och orealistiskt. De tricks som kastades fram och tillbaka av de oregerliga eleverna verkar verkliga, men klichéerna i filmen borde ha minimerats för att krydda det. Manusförfattaren, Ronald Bass, försökte också spela det säkert genom att inte använda mer stötande ord som kunde ha varit mer realistiska. Men Michelle Pfeiffer var en fantastisk skådespelerska farliga sinnen uppsats att nöja sig med det material hon hade, och hon räddade det som annars kan ha varit en katastrof om en annan skådespelerska spelade rollen med hjälp av det befintliga manuset.


Allt som allt, Dangerous Uppsats om farliga sinnen kunde ha varit bättre om replikerna och historien var mer realistiska. Men skådespeleriet och rollbesättningen kompenserade för sitt svaga manus. Det var fortfarande roligt att se att det fortfarande finns vissa människor, även om de är mycket sällsynta, som fortfarande vill göra skillnad i Amerika. Förhoppningsvis kommer den här filmen att inspirera alla blivande och befintliga lärare att bli som LouAnne. Ingenting är perfekt i denna värld, och visst faller även denna film till korta. Men det är tillräckligt bra för att lyfta dem som behöver det och kanske till och med för att väcka förändring i Amerika.


Hemsida Utbildning En analys av farliga sinnen. Endast tillgängligt på StudyHippo. Sidor: 2 ord Publicerad: 5 augusti, Typ: Filmanalys. Visa hela provet Ladda ner provet. Förhandsgranskning av text. Se hela provet Gå med i StudyHippo för att se hela uppsatsen. Och Wade Dominguez spelade Emilio Ramirez. Uppsats om farliga sinnen passar bra med deras givna farliga sinnen uppsats. Relaterade uppdrag. Populära essäämnen. Få idéer nu.





uppsats om barnarbete



I de flesta av dessa filmer är minoritetssamhällen som afroamerikaner och latinos vanligtvis målet. Dessa samhällen är måltavla för sin uppenbara hårda inställning till livet och de svåra förhållanden som de utsätts för. Filmen Dangerous Minds är inget undantag. Den visar hur en lärare kämpar för att förändra eleverna i en innerstadsskola och hur hon lyckas i slutändan. Dangerous minds berättar historien om en före detta marinsoldat som flyttar till en innerstad och söker jobb på en innerstadsskola. Hon får jobbet direkt och hon får en tuff klass att hantera.


Eleverna i just den här klassen ser inte vikten av utbildning och de visar inget intresse för att lära. Den nya läraren ger sig dock inte och hon använder okonventionella metoder. Det handlar bland annat om att muta och manipulera studenterna så att de kan gå med på att delta i sina studier. Hon visar också intresse för deras personliga liv och detta visar eleverna att hon bryr sig om dem. Eleverna börjar lita på henne på grund av detta och det gör det lättare för henne att lära dem. Allt eftersom filmen fortskrider ser tittaren eleverna mogna från elever som inte hade något hopp i livet till elever som är redo och villiga att möta framtiden.


I varje skede av ungdomens utveckling upplever ungdomar en kris som ger dem en möjlighet att växa. Krisen kan vara en vändpunkt där tonåringen inser att han eller hon inte längre är ett barn och att han måste ta ansvar. Detta kan orsakas av en positiv eller negativ upplevelse. I filmen inser en av de kvinnliga studenterna, Callie, att hon har satt sin framtid i fara eftersom hon är gravid. Hon tvingas lämna skolan innan terminen är slut på grund av sin graviditet. Hon rekommenderas att gå i en skola för tonårsmödrar och till en början håller hon med trots att den har dåliga akademiska standarder.


Även om hon är en duktig student som briljerar i engelska, betyder det faktum att hon går i just den klassen att hon inte ser fördelarna med utbildning. Läraren lyckas uppmuntra flickan att stanna i skolan och fortsätta med sin utbildning trots de byråkratiska skolreglerna. En ekologisk modell är ett utvecklingssystem som förbinder en individ med sin omgivning. Mänskligt beteende kan bestämmas av intrapersonella faktorer, mellanmänskliga relationer, organisatoriska faktorer, samhällsfaktorer och offentlig politik.


Gemenskap avser de olika sociala grupper som en person tillhör. Många elever i filmen har upplevt våld i en eller annan form. Det syns tydligt på sättet de pratar om död och mord och att några av dem har gått med i gäng. En av eleverna, Emilio, är fångad av våldet och detta syns i skolan och utanför skolan. Det påverkar också språket de använder. Eleverna talar samma sorts språk oavsett var de är eller vem de vänder sig till. Deras språk förändras först när de läser något ur en av dikterna. Utvecklingen påverkas av olika miljönivåer. Dessa nivåer är mesosystemet, mikrosystemet, makrosystemet och exosystemet.


Mikrosystemet är den omedelbara miljön där en person har förstahandsupplevelser och det kommer att påverka hur en person växer. Detta inkluderar interaktioner i klassrummet och hemmet. En av eleverna, Durrell, är smart och han visar stor potential. Hemmet och skolmiljön är annorlunda för honom. Medan läraren inser den stora potential han har, tror mamman att eleven har det bättre att arbeta än att studera. Detta påverkar i slutändan hur eleven ser sig själv. Ett mesosystem är ett socialt sammanhang som involverar interaktion mellan flera mikrosystem. Hemmet och skolan är olika miljöer för Durrell.


De är tänkta att arbeta tillsammans för att förbättra personen men detta är inte fallet för Durrell. Det faktum att de arbetar i motsatta ytterligheter av varandra visar att de påverkar hans tillväxt. Exosystemet inkluderar de sociala sammanhang som en individ kanske inte interagerar med ofta även om de fortfarande kommer att påverka honom eller henne. Callie tvingas lämna skolan mitt i terminen på grund av sin graviditet. Skolan för blivande mödrar är ett exempel på ett exosystem. Även om hon inte interagerar med skolan, påverkar det fortfarande hennes liv eftersom hon tvingas välja det som ett alternativ.


Makrosystemet är det underliggande sociala och politiska klimatet på samhällsnivå. Skoladministratören, Mr. Grandy, representerar makten i samhället, en position som han använder efter eget gottfinnande. Hans lagar om att följa skolans läroplan som har fastställts av utbildningsnämnden verkar inte fungera för eleverna och han motsätter sig alla försök att ändra den. Det påverkar eleverna eftersom det förvägrar dem möjligheten att lära sig något annat utanför skolans läroplan. Han representerar en sorts byråkrati som kan vara uppenbar i en del av befolkningen.


Förutom att undervisa i klassrummet tar läraren rollen som polis och psykolog. Hon tror att hon hjälper eleverna när hon bryter upp kampen i skolan. Hon försöker också skydda eleverna som kämpade från skolmyndigheten. Senare pratar hon med eleverna som var inblandade i slagsmålet och hon försöker gräva djupare för att ta reda på anledningen till att eleverna slogs. När hon frågar eleven om bråket, frågar eleven henne om hon ska försöka psykologisera henne. Föräldrastilar avgör hur ett barn växer. Föräldrar kan använda auktoritativ stil, där de är både krävande och lyhörda.


LouAnne Johnson, spelad av veteranskådespelerskan Michelle Pfeiffer, ansöker som lärare på Parkmont High School i Belmont, Kalifornien, där hon antas direkt. Men dagen efter kompenserar hon för det genom att komma till jobbet i en skinnjacka och lära dem asiatisk kampsport. De tyckte om det som droger men blev snabbt ointresserade igen när hon började undervisa i den traditionella läroplanen. Så småningom skulle hon försöka lära dem med hjälp av okonventionella strategier som höjde ögonbrynen bland konservativa skolmyndigheter. Tambourine Man av Bob Dylan blev det heta ämnet i hennes klass, som hon använde för att förklara metaforer och symbolik. Hon mutade också dem till att delta eller uppträda genom att erbjuda belöningar som godis, höga betyg eller resor till nöjesparken.


LouAnne blev också inflytelserik i sina elevers personliga liv. En av hennes elever, Callie Roberts, som är mycket intelligent, blir plötsligt gravid och hoppar av skolan; så LouAnne försöker övertala henne att återvända. Johnson gör också personliga besök hos Raul Sanchero, som är inblandad i gängvåld, och försöker motivera sin utbildning genom att besöka sin familj och äta middag med honom. Tyvärr är en av hennes superegoistiska elever, Emilio Ramirez, efterlyst av en ex-con-con. Hon försöker skydda Emilio, men skolan bryr sig inte; så han dödas till slut.


Trött på sin prövning efter ett års undervisning meddelar hon att hon slutar. Hennes okonventionella tuffa kärleksbeteende var underhållande. Hon var karismatisk, rolig, passionerad och driven i sin önskan att lära ut och göra skillnad i livet för de mindre lyckligt lottade. Hon gör kvinnor och lärare stolta över att vara de de är. Rollbesättningen av de andra karaktärerna var också enastående även om de var okända skådespelare. De var väldigt duktiga. Bruklin Harris spelade rollen som Callie Roberts. Renoly Santiago spelade ut Rauls rader. Antagonisterna i form av Courtney Vance som George Grandy, en skolmyndighet, tillsammans med Robin Bartlett som Carla Nichols, en annan konservativ, verkar träffande.


Manuset verkar dock för sagolikt och orealistiskt. De tricks som kastades fram och tillbaka av de oregerliga eleverna verkar verkliga, men klichéerna i filmen borde ha minimerats för att krydda det. Manusförfattaren, Ronald Bass, försökte också spela det säkert genom att inte använda mer stötande ord som kunde ha varit mer realistiska. Michelle Pfeiffer, som var en fantastisk skådespelerska, kunde dock nöja sig med det material hon hade, och hon räddade vad som annars kan ha varit en katastrof om en annan skådespelerska spelade rollen med hjälp av det befintliga manuset.


Sammantaget kunde Dangerous Minds ha varit bättre om replikerna och historien varit mer realistiska.

No comments:

Post a Comment