Tuesday, March 29, 2022

Uppsats om kulturella skillnader

Uppsats om kulturella skillnader



Financial Times, sid. längd { detta. Språket tillåter människor att skapa en känsla... Referenser Pojman, L, uppsats om kulturella skillnader. Dessa skiljer sig dominerande värderingar, övertygelser, praxis kulturella grupper mexikaner. Intresseföreningssällskapet. Socialpsykologi.





Gör din forskning



Att starta din uppsats om kulturella skillnader kan vara en utmanande uppgift. Trots allt är traditioner och sociala förväntningar i någon kultur så breda att det kan vara svårt att hitta en utgångspunkt, uppsats om kulturella skillnader. Att välja en specifik aspekt av två kulturer att forska på begränsar ämnet, vilket ger dig en eller två frågor att fokusera på i detalj. När du skriver en uppsats om kulturella skillnader är den första frågan att ta upp vilka kulturer du ska skriva om. Uppgiften du får kan be dig att jämföra och kontrastera två olika kulturer, eller att jämföra din egen kultur med en kultur som du inte är bekant med. Välj en kultur du är intresserad av uppsats om kulturella skillnader, inom ramen för ditt uppdrag.


Detta kan vara en kultur som existerar sida vid sida med din i din stad eller stad, eller en kultur som finns på andra sidan jorden. Om du redan är delvis bekant med den kulturen, välj en aspekt av kulturen du vill veta mer om för att säkerställa att du är engagerad i din forskning, uppsats om kulturella skillnader. Ett uppslagsverk kan vara ett bra ställe att börja din sökning. Även om ett uppslagsverk inte går på djupet i detaljerna i en kultur, ger det en allmän bild av ämnen som du kanske vill undersöka.


Dessa uppslagsböcker leder dig ofta till mer specifika referenser om ditt ämne av intresse, uppsats om kulturella skillnader som böcker, tidskriftsartiklar och onlinekällor. Du kommer sannolikt att hitta, till exempel, en mängd olika källor om olika nivåer av formalitetsförväntningar i två kulturer. När du gör din forskning, uppsats om kulturella skillnader, försök att notera närhelst en aspekt av en kultur tycker du är konstig, och fråga dig själv om det är en partiskhet baserad på dina egna antaganden. Detta är särskilt viktigt om du uppsats om kulturella skillnader skriva om skillnaderna mellan din kultur och en annan kultur; du vill inte att dina fördomar ska krypa in i ditt skrivande.


Om möjligt, intervjua en medlem av den kultur du studerar för att få input om upplevda skillnader. Nästa steg är att skriva ett avhandlingsuttalande - en mening som uttrycker argumentet i din uppsats. Eftersom du skriver om en kulturell skillnad, bör ditt examensarbete nämna vilken skillnad du vill lyfta fram eller förklara i din uppsats. Till exempel, om du är en amerikan som jämför dina sociala normer för integritet med de i den brittiska kulturen, kan ditt avhandlingsuttalande se ut så här:. När du har ditt examensarbete kan du planera resten av ditt papper. Beskriv stycken som jämför och kontrasterar uppsats om kulturella skillnader kulturer med avseende på frågorna som anges i din avhandling. Beskriv och utforska likheter och skillnader.


Om möjligt, ge en förklaring till vad med uppsats om kulturella skillnader kulturer gör att skillnaderna existerar. Börja din uppsats med ett introduktionsstycke som innehåller ditt avhandlingsuttalande och ytterligare meningar som definierar specifika ämnen som din uppsats tar upp. Tänk på din introduktion som ett sätt att låta läsaren veta vilka ämnen som din uppsats kommer att täcka. Följ en välargumenterad instans med starka stödjande exempel, avsluta din uppsats med ett slutstycke som upprepar din avhandling och de viktigaste punkterna i dina kulturella jämförelser, uppsats om kulturella skillnader.


Se till att du citerar dina källor enligt stilguiden som din instruktör begär. Jon Zamboni började skriva professionellt i Han har tidigare skrivit för The Spiritual Herald, en urban uppsats om kulturella skillnader tidningen vård och religiösa frågor med säte i New York och musiktidningen eBurban online. Zamboni har en kandidatexamen i religionsvetenskap från Wesleyan University. längd { detta. removeChild-källor[0] ; } annat { detta. querySelectorAll 'källa' ], argument[0], uppsats om kulturella skillnader. Hur man skriver en uppsats om kulturella skillnader. Referenser Fulbright Commission: Cultural Differences Beyond Intractability: Beyond Intractability: Kommunikationsverktyg för att förstå kulturella skillnader.





jrr tolkien uppsatser



Publicerad 06 jan, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av en författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, faktagranskad och korrekt Original, färsk, baserad på aktuella data Välskriven och oklanderligt formaterad. Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt!


Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Uppsatsförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp online Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp en uppsats online Betala för uppsatser Skriv en fallstudie åt mig Köp uppdrag Onlinekurser Hjälp online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna Uppsatser Redigera mitt papper för mig Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla. Relaterade uppsatser. How The World Should Be, Research Paper Exempel. Exempel på kulturanalys — afroamerikansk kulturuppsats.


Mångfaldsfrågor i naturvetenskapen och de militära essäproverna. Transformationellt ledarskapsexempel. Exempel på raspolitik och maträttvisa. Bra uppsats om läsrecension:. Exempel på jämförelse av två kulturella uppsatser: uppsats. Bra exempel på forskningsrapport om ledarskapsroll vid implementering av kvalitetsinitiativ. Metod för att erhålla nödvändiga godkännanden Exempel på forskningsdokument. Självintroduktionsuppsats. Bra exempel på en litterär analys av två slag av Amy Tan Essay. Anne Collier: En titt på hennes etablerade verk Exempel på fallstudier. Social kontroll Artikelrecensioner Exempel. Exempeluppsats om kvalitativ forskning. Uppsats om kulturella och kreativa industrier.


Gratis prov från Air Canada Research Paper. Bra exempel på uppsats om en översikt och kritik om ledarskap. Religionsvetenskap [nummer] Examensarbete Exempel. Marknadsförings- och informationsteknologistrategier Exempel på affärsplan. Bra exempel på svar Kritiskt tänkande. Relaterade ämnen Juridik Uppsats Affärsuppsats GMO Mat Uppsats Hälsa Uppsats Miljö Uppsats Hantering Uppsats Politik Uppsats Kommunikation Uppsats Teknologi Uppsats Arbetsplats Uppsats Kultur Uppsats Företag Uppsats Anställd Uppsats Beteende Uppsats Etik Uppsats Kunder Uppsats Mat Uppsats Tävling Uppsats Kriminell rättvisa Uppsats Supply Chain Uppsats Utbildning Uppsats White Collar Crime Uppsats Intressent Uppsats Tidshantering Uppsats VISA alla.


Typer av högskoleuppsatser. Kultur College Essäer Utveckling College Essäer Human College Essäer Utvärdering College Essäer Människor College Essäer Wish College Essäer VISA Alla. Populära ämnen i en ros för Emily Abort Djurens rättigheter Djurförsök Artificiell intelligens Beowulf Black Lives Matter Kroppsspråk Mobbning Catcher In The Rye Barnmisshandel Inbördeskriget Kognitiv psykologi Konspirationsteori Covid Dödsstraff Depression Våld i hemmet Dödshjälp Könsroller Global uppvärmning Inklusive Vapenkontroll Hamlet Förintelsen Utbildning Isolering Flugornas herre Macbeth Marijuana Minimilön Fetma hos möss och män Onlineidentitet Organisationsbeteende Othello Pandemi Polis Brutalitet Rasism Romeo och Julia Sociala frågor Hållbarhet The Great Gatsby The Truman Show Den gula tapeten To Kill A Mockingbird Vietnamkriget Andra världskriget.


Anpassad skrift. Premium-databas. E-post Vänligen ange en giltig e-postadress. Matchar inte något konto. Registrera dig för ett konto. glömt ditt lösenord? eller använd ditt sociala mediekonto. Facebook Google. Har inget konto? Internt serverfel. Vänligen försök igen senare. E-post Vänligen ange din e-postadress. Avbryt Skicka. Så i högkontextkulturen är en gåva verkligen ett sätt att visa respekten eller viljan att bygga en relation med mottagaren. Men i den amerikanska killens ögon är gåvan verkligen en brud. Så han vägrar acceptera nuet. Behärskar: Kommunikation. Kinesiskt företag insisterar på att han skulle acceptera gåvan, och till slut accepterade han den, men efter det berättade han saken för sitt företag och hans företag anklagade det kinesiska företagets brud för deras tjänsteman och till sist misslyckades affären på grund av denna affär.


Så vi kan se att det verkligen är ödesdigert att försumma skillnaden mellan två kulturer. Jag tror att detta beror på att de två kulturerna fokuserar på när kontakten med andra är olika. I högkontextkulturen fokuserar människor främst på att bygga relationen med andra och ibland kommer de att tro att resultatet av förhandlingen inte är så viktigt än den relation de redan hade byggt upp. Men för människorna i lågkontextkulturen tänker de främst på det sanna syftet med förhandlingen och i deras sinne är andra handlingar meningslösa. I deras sinne är förhandlingen vinstens spel. När de når balanspunkten kan förhandlingen vara över.


Så här kan vi se att kärnskillnaden mellan de två kulturerna är förtroende. Även om förtroendeproblemet i lågkontextkulturen inte är så viktigt, kommer människor vanligtvis att tro på vad andra har sagt och inte misstänka på andra. Så från analysen kan vi se anledningen till att skillnaden mellan de två kulturerna är så viktig. Enligt min egen erfarenhet har jag också stött på sådana frågor. En gång åt jag lunch tillsammans med en kille som heter Josh från Amerika. Först presenterade jag mig själv väldigt artigt och ställde några frågor om honom, men han ignorerade mina ord och ställde direkt några känsliga frågor till mig om Tibet och Taiwan. Så allt detta gör mig verkligen inte så glad, och jag hade en debatt med honom den dagen.


Förutom att han senare berättade för mig att han är en ABC Amerika-född-kines, detta gör mig ännu mer arg eftersom att han är kines, hur kan han säga det territoriella problemet om Kina. Och jag tar honom inte längre som en vän. Men andra dagen bjöd han in mig att titta på en basketmatch tillsammans. Så jag vägrade honom och hade aldrig haft kontakt med honom längre. Mitt svar på frågan är att om ge upp eller ge upp hur mycket beror på situationen. Jag tror att i den situation du vill att ditt företag kommer in i ett land eller du vill visa din respekt för det landet, ska du ge upp några av dina egna kulturproblem som kan komma i konflikt med den kultur du vill knyta an till eller acceptera vissa. grundläggande traditionella kulturbeteenden.


Denna handling får oss att känna oss mycket vänliga och kan till fullo visa sin respekt och villig att vara vän med Kina. Också när ditt företag vill göra ett kontrakt med ett företag i ett annat land har en annan kultur med ditt land, och kontraktet är verkligen mycket viktigt för ditt företag, den här gången bör du ge upp de flesta av dina kulturvanor för att se till att det kommer att finnas ingen olycka. Men när du i den situationen att din position är lika eller starkare med andra företag eller länder kan upprätthålla huvudsakligen dina egna kultursed, behöver du bara vara uppmärksam på den kulturpunkt som kan orsaka onödiga problem.


Och jag tror ibland att någon unik punkt i din egen kultur kommer att göra dig mer verklig och ge dig fler fördelar. Vi kan se att i APEC som hölls i Kina, när han tog bilder, tog chefen för varje land Tang-dräkt. Allt detta visar Kinas starka och gav världen ett djupt intryck. Jag tror att kulturskillnaderna inte bara är orsaken till de flesta internationella konflikter. Kulturskillnaden kan också orsaka respekt från andra. Och detta kallas attraktionen av unika kulturvanor. Så vi kan få en slutsats att skillnaden mellan högkontextkultur och lågkontextkultur är mycket stor. Så det är mycket nödvändigt att få en fullständig uppfattning om kulturskillnaderna och ha en förberedelse för det när någon vill ha en internationell affärskommunikation.


Och efter att ha samlat all information om kulturskillnaden bör man sedan analysera situationen.

No comments:

Post a Comment